Zendaja je još jednom ušla u istoriju osvojivši nagradu Emi za glavnu glumicu u dramskoj seriji „Euforija“.

Postala je najmlađa glavna glumica koja je osvojila Emi za dram svojom prvom nagradom za „Euforiju“ 2020. godine. Sada, sa 26 godina, Zendaja je najmlađa glumica koja je osvojila dva Emija i prva afro-amerikanka koja je osvojila Emi za glavnu glumicu u seriji dva puta, piše Variety.

Tokom svog govora, Zendaja se zahvalila glumcima i ekipi „Euforije“, kao i onima koji su sa njom podelili svoje priče o zavisnosti.

– Moja najveća želja za „Euforiju“ je bila da može da pomogne ljudima da izleče. Samo želim da se zahvalim svima koji su podelili svoju priču sa mnom. Želim da znate da svako ko je voleo Rue ili se oseća kao da je Rue, veoma sam zahvalan za priče koje ste podelili i nosim ih sa sobom. Hvala Vam mnogo – rekla je Zendaja u govoru.

Zendaja je pobedila veliki broj takmičarki koje su uključivale Džodi Komer („Killing Eve“), Lauru Linei („Ozark“), Melani Linski („Iellovjackets“), Sandru Oh („Killing Eve“) i Ris Viterspun („The Morning Shov“).

Zendaja je osvojla nagradu za svoj performans u ovogodišnjoj popularnoj drugoj sezoni „Euforije“. Serija je obnovljena za 3. sezonu u februaru nakon uspešnog izdanja. Premijerna epizoda 2. sezone bila je 9. januara. U to vreme imala je ukupno 14 miliona gledalaca širom HBO i HBO Max-a.

Zendajino pojavljivanje na ovogodišnjoj dodeli nagrada takođe predstavlja rekord kao najmlađa zvezda koja je dobila nominaciju za Emi za producenta.