Nakon „Dahmera“ koji je pogrešan na nekoliko nivoa, Netflix nastavlja u istom ritmu. Ovoga puta je posredi bolja horor izvedba, reč je o seriji „The Watcher“.

Serija je zasnovana na istinitoj priči. Samo nekoliko dana nakon premijere, uspela je da vrtoglavo podigne prodaju sigurnosnih kamera za kuću.

Ova misterija prati život mladog bračnog para koji se seli u dom iz snova. Taj raj ubrzo biva pretvoren u pakao kada počnu da dobijaju zlokobna pisma i pretnje od izvesnog Watchera. Serija je zasnovana na istinitoj priči koju je objavio New York Magazine 2018. godine. Članak opisuje kako su Marija i Derek Broadus kupili svoj idealni dom u junu 2014. godine. To je nedaleko od mesta gde je Marija odrasla, a kada su počeli da dobijaju anonimna pisma.

Njih dvoje u seriji tumače Naomi Vots i Bobi Kanaval, a režiju potpisuje Rajn Marfi. Izbor, ne samo glavnih glumaca, već i sporednih likova svakog od njih čudnog i iščašenog na svoj način, pokazao se pravim. Nakon ove serije ćete se duboko zapitati da li i u kojoj meri poznajete svoje komšije. Scene su ispunjene tihom jezom od koje ćete se ježiti.

„The Watcher“ je generalno pokupio sjajne kritike. I ne samo to. Munjevito je podigao prodaju bezbednosnih kamera.

Nakon premijere, Google Trends je zabeležio da je prodaja sigurnosnih kamera porasla za 1.000% za samo nedelju dana. Više od 164.000 korisnika interneta pretražilo ih je na Google-u. Ako još uvek niste stigli da pogledate seriju, nakon trejlera će vam biti jasno zašto gledoci hrle za video nadzorom.