Serija „The Witcher“ je postala najgledanija originalna Netflikova serija kada je prvi put lansirana u decembru 2019. godine.

Druga sezona je odložena zbog ograničenja snimanja Covid-19 i povrede glavnog glumca Henrija Kavila. Međutim, oduševila je fanove fantazije kada je konačno debitovala u decembru 2021. godine.

Nije iznenađujuće da se serija vraća za još jednu epsku avanturu. Ipak ćei fanovi morati da čekaju skoro godinu dana dok ne stigne na ekrane, piše Time Out.

The Witcher će se vratiti za treću sezonu u leto 2023. godine. Vest je objavljena na Netfliksovom događaju Tudum sa objavom na društvenim mrežama rečima: „Vreme prezira je noć.“

Obe prethodne sezone „The Witcher“-a su objavljene u decembru, tako da je ovo odmak od Netflik-ove strategije zimskog izdavanja.

Međutim, fanovi Wichera još uvek mogu da dobiju svoje rešenje o čudovištima i magiji u decembru 2022. godinje. Tada će biti objavljena mini-serija prikvel, „The Witcher: Blood Origin“.

Još nije objavljen trejler za treću sezonu. Trejleri za obe prethodne sezone debitovali su oko pet meseci pre nego što je serija sletela na platformu. Očekujte da ćete videti trejler verovatno negde između decembra i aprila 2023.

Netfliks je objavio zvanični rezime zapleta za treću sezonu „The Witcher“.

„Dok se monarsi, magovi i zveri kontinenta takmiče da je zarobe, Geralt odvodi Siri iz Cintre u skrivanje. Odlučan da zaštiti svoju novoujedinjenu porodicu od onih koji prete da je unište. Poverena Sirinoj magijskoj obuci, Jenefer ih vodi do zaštićene tvrđave Aretuza. Tu se nada da će otkriti više o devojčinim neiskorišćenim moćima. Umesto toga, otkrivaju da su se našli na bojnom polju političke korupcije, mračne magije i izdaje. Moraju uzvratiti, staviti sve na kocku ili rizikovati da izgube jedno drugo zauvek.“

Gde je snimana treća sezona Veštica?

Treća sezona je ušla u proizvodnju u martu u Lagi di Fusine, ledenom jezeru u severnoj Italiji. Snimanje se potom preselilo u Predjamski dvorac u Sloveniji i na primorske lokacije u Hrvatskoj, pre nego što se vratilo u produkcijsku bazu u „Longcross Studios“ u Engleskoj i okolnom selu u Sariju.

Sredinom produkcije, snimanje se odvijalo na lokacijama širom Velsa i Maroka. Produkcija je završena u septembru, a Gilfordska katedrala je pretvorena u kraljevsku palatu.

Prema fan sajtu Redanian Intelligence, Kavil je napisao pismo ekipi serije.

– Kakva je ovo sezona bila! Samo sam želeo da vam se zahvalim na vašoj odlučnosti i posvećenosti tokom teškog snimanja. Nadam se da ćete svi moći da dobijete zasluženi odmor – rekao je on.

Izvršni producent Stiv Gaub potvrdio je da je snimanje završeno iza scene porukom na Instagramu sa lobanjom na polici za knjige.