Kada je reč o adaptacijama Netfliks-a, prošlo je mnogo vremena otkako nismo videli jednu tako dugo očekivanu kao što je „The Sandman“. Napokon je došao trenutak, posle više decenija, da gledamo adaptaciju stripa pisca Nila Gejmena.

Serija je adaptirana na osnovu grafičkog romana Nila Gejmana, a evo kako glas zvanični sinopsis Sandmana.

„Bogata mešavina modernog mita i mračne fantazije u kojoj su savremena fikcija, istorijska drama i legende besprekorno isprepletene, Sandman prati ljude i mesta na koje je Morfeus, Kralj snova uticao , dok popravlja kosmičke — i ljudske — greške koje je napravio tokom svog ogromnog postojanja.“

Prvo da podsetimo šta se sve dešavalo sa delom pre nego što je postalo serija. Projekat je odbačen od strane Holivuda jer je suviše kompleksan za jedan film. Zatim, za seriju je savršen, ali je bilo potrebno mnogo novca zbog produkcije. Tu je uleteo Netfliks koji je više puta dokazao da ima „para za bacanje“.

Fantastična horor serija se našla na Netfliks-u u petak, 5. avgusta, a gledaoci su već spremni za drugu sezonu. Pošto su tokom vikenda „progutali“ celu seriju, fanovi su podelili svoje reakcije, a mnogi su rekli istu stvar o novoj seriji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Sandman (@thesandmanofficial)

Kao što se i očekivalo, gledaoci su dobili bukvalno ništa osim pohvala za „Peščanog čoveka“. Kaži da je adaptacija u suštini savršena, zajedno sa izborom glumačkih uloga.

– Sandman je vrhunski filmski stvaralac. Kasting, scenario, pripovedanje, snimanje. Sve se jednostavno savršeno slaže – kaže jedan tviteraš.

U međuvremenu, drugi je dodao: „Kasting u Gejmenovom Sandmanu je apsolutno na mestu. Svi su razumeli zadatak i doneli svoju najbolju igru!“

– Sandman me oduševljava, tako sam oduševljen. Gledam je što sporije. Svaki deo mene je budan dok gledam. Prelepo je i savršeno. Hvala Nilu Gejmenu i svima ostalima koji su uključeni – rekao je treći.

Glavni lik je pravljen po liku Roberta Smita iz benda The Cure, a glumi ga Tom Sturidž. Tu je Smrt koju prenosi Kirvi Haul-Baptist, a Lucifer je u tumačenju Gvendoli Kristi. Džon Konstantin je sad Džoana Konstantin koju glumi Džena Kolmen, dok Džona Dija, koji dobija delić moći Morfijusa, tumači David Tevls.

Da ne otkrivamo previše, pogledajte trejler u nastavku, pa ako je vaš „cup of tea“, prionite na seriju The Sandman.