Snimljen je dokumentarac kojim se obeležava 40 godina karijere legendarnog nemačkog kompozitora i producenta Hansa Zimera.

Višestruko nagrađivani muzičar je zvezda novog 60-minutnog filma pod nazivom „Hollywood Rebel“. Film dokumentuje njegovu karijeru u protekle četiri decenije, od posleratne Nemačke do modernog Holivuda.

U režiji Frensisa Hanlija, „Hollywood Rebel“ istražuje Zimerov uspon kroz eksperimentalnu muziku i redefinisanje filmskih partitura, prilagođavajući ih za veliki ekran, piše MixMagAdria.

– Neverovatan je broj izvanrednih filmova koje je Hans Zimer snimio u proteklih 40 godina. Bio je ovo posao iz snova. Sedeti i snimati ga za klavijaturama u njegovom studiju dok je sa nama delio intimnu i ekskluzivnu demonstraciju tehnika i zvukova koje je stvorio i ideja koje stoje iza nekih od njegovih najpoznatijih muzičkih dela – kaže reditelj filma, Francis Hanli.

„Hollywood Rebel“ nas vodi u studio Zimera, nudeći uvid u um kompozitora dobitnika Oskara i Gremija.

Tokom svoje karijere, Zimer je napisao muziku za neke od najvećih filmskih hitova svih vremena. To uključuje filmove „Kralj lavova“, „Pirati sa Kariba“, „Mračni vitez“, „12 godina ropstva“ i „Interstellar“.

Govoreći o dokumentarcu, Hans Zimer je rekao da mu je čast što će svoj život i karijeru da podeli sa publikom BBC-a.

– Nadam se da će vas ovaj dokumentarac inspirisati i ohrabriti da neoprostivo pratite svoje strasti. Da dublje razumete moje kompozicije i, pre svega, muziku uopšte – zaključio je on.