Dugo očekivani domaći špijunski triler „Vera“ počinje da se prikazuje od 10. novembra u bioskopima širom zemlje. Uoči premijere objavljen je i zvaničan trejler.

Film „Vera“ je špijunski triler sa elementima melodrame. Inspirisan je istinitom pričom o Veri Pešić. Ona je četvorostruka špijunka iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali „srpska Mata Hari“.

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Film „Vera“ je priča o ženi u muškom svetu, čime je relevantan za savremeni trenutak.

Vera je bila mlada žena koja je volela holivudske filmove, svetlosti velegrada i želela glamurozne avanture. Na kraju je postala nevoljni saradnik okupatora optužena za izdaju.

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla.

Jovana Stojiljković u glavnoj ulozi brilijantno donosi Veru Pešić. Uz nju ćemo gledati i Petra Zekavicu, Tihomira Stanića, Viktora Savića, Nikolu Koju, Aleksandra Srećkovića, Anitu Mančić, Džeka Dimića, Vuka Kostića, Nebojšu Dugalića, Bojana Žirović.

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Ðuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko. Producentkinja filma je Danka Milošević.