Novi film o Tarzanu bi mogao da se u neko skorije vreme pojavi u bioskopima. Američki mediji navode da je Sony Pictures navodno preuzeo filmska prava za lik Tarzana.

Kako piše The Hollywood Report, Sony je nedavno kupio prava na filmsko prisustvo lika od kreatora Edgara Rajsa Barouza. Kompanija nastoji da uradi „potpunu reinvenciju“ i lika i intelektualne svojine.

Za sada, nijedan filmski stvaralac, pisci ili producenti nisu uključeni u projekat. Međutim, kažu da kompanija traži „preispitivanje odozgo nadole“ legendarne priče o Tarzanu, piše Coming Soon.

Prvi put je piča o Tarzanu objavljena 1912. godine. Ona se fokusira na dečaka siročeta kojeg su u džungli odgajali veliki majmuni. Zatim se zaljubljuje u mladu ženu, a kada je film izašao, bio je veliki hit. Priča je ubrzo stigla do drugih oblika medija, od kojih je najpoznatiji Diznijev animirani klasik iz 1999. godine.

Od Diznijevog filma, međutim, Tarzanu je bilo teško. Razne adaptacije su propale, uključujući i film Warner Brosa iz 2016. godine sa Aleksandrom Skarsgardom i Margo Robi u glavnim ulogama. Film je zaradio veoma malo para.

Hollywood Reporter ukazuje na činjenicu da, zbog ideja kolonijalizma, tropa belih spasilaca i rasnih i rodnih stereotipa koji se nalaze u originalnom izvornom materijalu, Sony želi da uradi potpuno novi pogled na lik.