Peta sezona serije Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) imaće premijeru na HBO Max striming platformi 15. septembra. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gde će prva epizoda imati premijeru 19. septembra u 21.00h.

Džun se u novoj sezoni suočava s posledicama ubistva komandanta Voterforda. Istovremeno se bori da ponovo odredi svoj identitet i svrhu. Udovica Serena pokušava da popravi svoj ugled u Torontu, dok uticaj Gileada dostiže i Kanadu. Komandant Lorens radi sa Nikom i tetka Lidijom pokušavajući da reformiše Gilead i dobije moć. Džun, Luk i Mojra se iz daljine bore protiv Gileada dok nastavljaju svoju bitku da spasu Hanu i ponovo se ujedine.

Adaptacija romana Margaret Atvud, Sluškinjina priča je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu. Deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

U glavnim ulogama su Elizabet Mos, Bredli Vitford, Ivon Strahovski, Maks Mingela, O-T Fagbenle, Samira Vajli, En Daud, Medlin Bruer, Amanda Brugel i Sem Džeger.

Izvršni producenti Sluškinjine priče su Brus Miler, Voren Litlfild, Elizabet Mos, Danijel Vilson, Fren Sirs, Erik Tuhman, Jalin Čeng, Rejčel Šukert, Šejla Hokin, Džon Veber, Frenk Sirakuza, Stiv Stark i Kim Tod.  Iza produkcije stoji MGM Television, a za internacionalnu distribuciju zaslužan je MGM.