Prikazivanje nove serije „U klinču“ počeće 29. avgusta na Radio-televiziji Srbije. Ovo je najavio u Sarajevu njen kokreator Aljoša Ćeranić, posle pretpremijere prva dva nastavka na Sarajevo film festivalu (SFF).

Ćeranić je rekao da će biti 30 nastavaka serije. Baviće se porodičnim vrednostima, promovisaće bavljenje sportom kod dece i da će „pubilika moći da se poistoveti sa svakim likom“.

U seriji kreatora i producenata Ćeranića i Miloša Avramovića, 20. godišnji mladić na životnoj prekretnici pokušava da balansira između očekivanja oca, ambicija majke, vlastitih teško ostvarivih ambicija i ljubavi kojoj se bliži neizbežni kraj.

Ćeranić je naveo da se radi o seriji o odrastanju. U tom smislu najveća inspiracija bile su australijske „Nestašne godine“. Serija „U klinču“ estetikom podseća na domaće „Žigosane u reketu“ i „Grupu“.

Tumač glavne uloge je muzičar Mihajlo Veruović Vojaž. On je rekao da je njegov lik Aljoša „muzički producent, bokser i nesnađena ličnost u mnogo brzom svetu“.

– Nisam igrao Aljošu, igrao sam Mihajla. Zato je to prilično fino ispalo – priznao je Veruović.

Vojaž je dodao da mu je bila važna podrška starijih glumaca. Najkorisniji savet mu je dala Branka Katić rekavši „da se najbolje glumi kada se ne glumi“.

Upitan kako je bilo snimate boks scene, Veruović je rekao da je bilo mnogo teško. Rekao je da je „moralo da se ponovi 150 puta trčanje, udaranje u džak, zgibovi, a nakon trećeg dubla je košmar“.

U seriji igraju i Nikola Kojo, Ðorđe Mišina, Ivana Zečević, Anita Ognjanović, Teodora Dragićević, Svetlana Bojković, Sergej Trifunović, Nebojša Dugalić, Miloš Petrović i drugi.

Serija je nastala u produkciji „Režima“ i RTS-a, po scenariju Ivana Stančića, Dušana Bulića, Filipa Vujoševića i Slaviše Pavlovića, reditelji su Danilo Bećković i Nebojša Radosavljević.