Skoro je potvrđeno snimanje drugog dela filma „Džoker“. Sa tim je stigla i informacija da je Lejdi Gaga da tumači lik Harli Kvin. Kako su to tada bila samo nagađanja, sada je došla i zvanična potvrda, a i novi detalji o celom ostvarenju.

Pun naziv filma je „Joker: Folie à Deux“. U bioskopima će se naći 4. oktobra 2024. godine, tačno pet godina od izlaska prvenca. Hoakin Finiks će još jednom igrati naslovnog lika, a režija će ponovo biti poverena Todu Filipsu.

Filips će ujedno ponovo sarađivati sa Skotom Silverom na scenariju filma. Poznato je i da će film imati elemente mjuzikla. Prvi kratki tizer filma objavila je upravo Lejdi Gaga na Tviteru, a vi ga možete pogledati u nastavku.

Podsećamo, „Džoker“ je bio jedan od najvećih filmskih hitova 2019. godine. On je zaradio malo više od milijardu dolara od prodaje bioskopskih ulaznica. Film je takođe odlično prošao na festivalima i dodelama nagrada. Naime, „Džoker“ je nagrađen Zlatnim lavom na Venecijanskom festivalu. Glumac Finiks je dobio sve nagrade za najboljeg glumca, uključujući i najprestižniju, Oskara.

Inspirisan jednim od najpopularnijih stripovskih negativaca, „Džoker“ je filmska priča o Arturu Fleku. On je čovek koji je odbačen od društva, danju radi kao klovn, a noću pokušava da uspe kao stendap komičar.

Ni jedno ni drugo mu ne ide od ruke, što ga čini veoma ozlojađenim. Osim toga, on se bori sa mentalnom bolešću, koja dodatno hrani njegov gnev prema sistemu i ljudima koje smatra odgovornim za loše uslove života u Gotam sitiju. U jednom trenutko on jednostavno psihički puca i bira put nasilja.
U filmu su osim Hoakina Finiksa igrali i Zezi Bits, Robert De Niro, Fransis Konroj i Bret Kalen.