Projekcija novog domaćeg filma „Ala je lep ovaj svet“ održana je u beogradskom multipleks bioskopu „Roda Cineplex“. Projekciji su prisustvovale autorska i glumačka ekipa, povodom premijere 22. septembra u Mts Dvorani.

U susretu su govorili – reditelj Filip Čolović, scenarista i glumac Andrej Šepetkovski, producentkinja Aneta Ivanović, kao i glumci – Anđelka Prpić, Andrija Kuzmanović, Miljana Gavrilović i Stefan Bundalo.

– Dosta sam scenarija čitao u poslednje vreme, i obično nisu bili toliko dobri. Veoma mi se svideo scenario mog kolege glumca Šepetkovskog. U startu smo želeli i znali da snimamo nešto sasvim drugačije – izjavio je reditelj i saradnik na scenariju Filip Čolović.

– Najlepše je kad reditelj stvori svoj svet, a to se sa ovim filmom dogodilo. Mi smo svi zajedno napravili naš poseban, izmaštan svet, dosta pomeren. Nismo po svaku cenu jurili humor, naravno ima duhovitosti. Šepetkovski ume zaista divne dijaloge da napiše – istakao je režiser i dodao da se ovde nalazi čitava lepeza glumačkih talenata koje će publika voleti.

– Snimao sam već gledane projekte, za televiziju. Siguran sam da ljubitelji filma neće iz bioskopa izaći nezadovoljni – zaključio je reditelj Čolović.

Film je premijerno prikazan letos na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je osvojio Nagradu publike.

U filmu igraju – Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Nikola Pejaković Kolja, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović.

Glavnu žensku ulogu tumači sve popularnija Anđelka Prpić, koja igra voditeljku Unu.

– Takva moja junakinja svakako postoji na našem televizijskom nebu. Učinili smo da ona bude simpatična publici, a dobro je što se njoj dešava prava metamorfoza. Uspeva da nađe divnog čoveka za sebe i postiže da sve bude kako treba – približila je Anđelka svoj lik u filmu „Ala je lep ovaj svet“.

Novi film je bajkovita, ali i surova priča o ljubavi. Ta ljubav se preobražava i govori o mogućnosti promene svakog čoveka na bolje ili na gore. Ljubiša, dobro nadzemaljsko ima važan zadatak da spaja ljude u bračnu zajednicu, ali već dugo je neuspešan u svom poslu.

Ovog puta se zarekao da će spojiti Batu, neafirmisanog filmskog reditelja i Unu Lazarević, najpoznatiju TV voditeljku i površnu mega zvezdu, autorku pomodarske emisije „Šetnja s lavom“. Andrija Kuzmanović igra upravo glavnu ulogu reditelja Batu.

– Danas sam prvi put gledao film sa medijima, nisam imao prilike ranije. Izašao sam nasmejan i dopalo mi se što smo stvorili neki svoj stil gde sve može, a ništa ne mora. I da smo stavili vanzemaljce u film, i oni bi komotno mogli da prođu – rekao je Kuzmanović.

Bata biva osuđen i dospeva u zatvor, gde pokušava da preživi.

Glumica Miljana Gavrilović je rekla da je njena epizodna uloga novinarke Dine jedan mali doprinos filmu. Rekla je i da je Anđelka Prpić privatno divna kao osoba i saradnja sa njom je bila uspešna, kao i sa celom ekipom.

Stefan Bundalo igra prateću ulogu zatvorenika Olija, i kaže da nije imao prilike da radi ranije romantičnu komediju.

– U poslednje vreme se trudim da biram uloge, da ne prihvatam odmah. Volim da radim one projekte koji nam nedostaju na filmu ili televiziji. Siguran sam da je „Ala je lep ovaj svet“ takav film koji će publika svaki put rado gledati kada se kasnije bude prikazivao na televiziji – zaključio je Bundalo.

Naziv filma nadovezuje se ne samo na čuvenu dečiju pesmicu Jovana Jovanovića Zmaja, već i na istoimenu bluz numeru Nikole Pejakovića Kolje. On je komponovao muziku za ovaj film sa Vojislavom Aralicom, a naravno i glumi neobičnog anđela.