Projekcijom filma Andreasa Drezena „Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša“ u Malom gradu Smederevske tvrđave počeo je Dunav Film Fest.

Festival je sinoć svečano otvorio glumac Slobodan Boda Ninković, predsednik žirija. Pre početka projekcije, publici se obratio Igor Stanković, idejni tvorac festivala.

On se povodom ovog malog jubileja festivala osvrnuo na značaj Dunav Film Festa, rekavši da ovo peto izdanje predstavlja „praznik filma i stavlja Smederevo na mapu festivalskih prestonica“.

Stanković je potom prepustio reč Mariji Marković Stavrić, zamenici gradonačelnika Smedereva koja je izrazila ponos povodom toga što Smederevo ima manifestaciju kao što je Dunav Film Fest.

Direktor Jugoslav Pantelić predstavio je program festivala i izrazio zadovoljstvo takmičarskom selekcijom koja, kako kaže, svake godine postaje sve kvalitetnija.

Pantelić je zatim predstavio žiri koji će ove godine imati zadatak da odabere najbolji od deset filmova iz takmičarskog programa.

Sa predsednikom žirija Ninkovićem o najboljim filmovima odlučivaće i scenarista Dimitrije Vojnov i glumica Aleksandra Janković.

Publika je imala priliku da uživa u projekciji prvog filma iz takmičarskog programa „Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša“.