Glumica Žilijet Binoš vraća se na veliko platno u ljubavnom trouglu strastvene drame rediteljke Kler Deni. U pitanju je film „Mač sa dve oštrice“ koji će se naći u bioskopima od 27. oktobra.

The Hollywood Reporter iznosi da je ovo najbolje što dolazi od Kler Deni. Francuski Le Figaro ističe da se osete varnice, a španski El Pais navodi:

Ona glumi Mariju Kalas u novom filmu

– Sve u svemu rediteljka Deni vas uvlači u tenziju i misteriju njene drame. Daje na kraju mudro rešenje za svaku ljubavnu dilemu. Upravo zbog toga film vredi pogledati.

Svetski poznata Parižanka, dobitnica nagrade Oskar Žilijet Binoš ponovo u saradnji sa legendarnom rediteljkom Kler Deni donosi na veliko platno psihološku, romantičnu dramu. Ovaj put je protkana elementima trilera.

film-Mac-sa-dve-ostrice-2022
Foto: Printscreen/ YouTube
Od 27. oktobra francuska romansa „Mač sa dve oštrice“ (Both Side of the Blade) naći će se na repertoaru domaćih bioskopa. Prvi put pred kamerama nastupaju Binoš i miljenik francuskih sineasta i poznati glumac Vensan Lendon.

Priča o ljubavnom trouglu očarala je i žiri prestižne filmske smotre te je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu film nagrađen Srebrnim medvedom u kategoriji za najbolju režiju. Upotpunio je dugogodišnje iskustvo rediteljke i scenaristkinje Kler Deni koja broji mnoge nagrade i nominacije uvaženih filmskih festivala.

Pariz, a već je zima, Sara i Žan se vole i već nekoliko godina žive zajedno. Njihova ljubav ih čini srećnim i jakim, između njih postoji međusobno poverenje, kao i požuda koja nikad ne zamire. Jednog dana, Sarin put se ukršta sa putem bivšeg ljubavnika. On ju je i upoznao sa Žanom koga je, bez oklevanja, ostavila radi nove ljubavi.

Radeći zajedno na scenraiju sa spisateljicom Kristin Ango, po čijoj noveli je i snimljen film, rediteljka filma „Mač sa dve oštrice“ Deni navela je sledeće…

– Ovo je jednostavna priča, Sara i Žan žive zajedno kao par. Jednog dana Sara je slučajno ugledala Fransoa, bivšeg ljubavnika, ali i u Kristininom romanu i u filmu, jednostavnost je varljiva. To je način suzbijanja klišea. Klišea o obrascima ponašanja koji svi poznajemo, žena rastrzana između dva muškarca i koja pati od toga. Za mene je scenario poput gline koja se postepeno oblikuje – ispričala je Ango.