Radio-televizija Srbije potvrđuje učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Velikoj Britaniji. Raspisala je javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju.

Cilj ovog konkursa je razvijanje i unapređenje muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike. Takmičenje će biti održano u maju 2023. godine u Velikoj Britaniji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Od prijava koje stignu na raspisani konkurs, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo njihovim umetničkim kvalitetom.

Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Ukoliko zbog epidemijskih mera i preporuka koje budu na snazi, po odluci nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, ne bude bilo moguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2023. godine.

Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu” 2023. godine definisan je Pravilnikom. Uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima će biti navedeni u Konkursu.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 15. novembra 2022. godine na OVOM linku u okviru podsajta Evrosong na Internet portalu RTS-a.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2022. godine