Iako je britanski premijer Boris Džonson najavio ostavku u julu, ostaće na vlasti dok njegova stranka ne izabere novog lidera. Njegovo nasleđe nesposobnosti će ostati sa njim godinama, ako ne i do kraja njegove političke karijere. Sve je zabeleženo u seriji „This England“.

Međutim, poput Trampa, koji je dobio mnogo vrsta satiričnih tretman, nekoliko glumaca je parodiralo bivšeg predsednika SAD u emisiji „Saturday Night Live“. Bila je to neka vrstu biografskog tretmana pod izvedbon Brendona Glisona koji prikazuje Trampa u „The Comey Rule“.

Boris Džonson dobija neku vrstu biografskog tretmana u serija „This England“. To dolazi sa BAFTA i Oskarom nagrađenim glumcem i rediteljem Kenetom Branagm u glavnoj ulozi.

Početak prikazivanja je 21. septembra u Velikoj Britaniji. Seriju je radio priznati britanski reditelj Majkl Vinterbotom. Prikazuje prve dane pandemije korone dok je Džonson još uvek bio premijer.

Serijal je nedavno prodat na 88 teritorija širom sveta, ali tek treba da nađe kupca u SAD. Serija je prvobitno bila nazvana „This Sceptered Isle“, ali izgleda da se odustalo od tog naslova.

– Ove dramatične situacije koje su se dešavale iza kulisa o tome kako su se vlada, naučnici, medicinska zajednica i obični ljudi širom Engleske suočili sa ovim izuzetnim događajima će fascinirati i privoleti gledaoce. Počašćeni smo partnerstvom sa tako fantastičnim nizom kupaca kako bismo ovu neverovatnu priču približili publici širom sveta – rekao je izvršni direktor „Freemantle International“ Jens Ričer.

Eklektični Majkl bavio se skoro svim mogućim žanrovima. Trenutno ima skoro 50 filmskih, TV i dokumentarnih filmova na svoje ime. Njegova tri filma, „Welcome to Sarajevo“, „Wonderland“ i „24 Hour Party People“, svi su se takmičili u konkurenciji na Filmskom festivalu u Kanu.

On je verovatno najpoznatiji u ovom trenutku po svojoj divnoj franšizi „The Trip“ sa Stivenom Kuganom i Robom Brajdonom u glavnim ulogama.

U seriji takođe igraju Ofelija Lovibond, Endru Bjuken, Sajmon Kunz i Greta Belamakina.

Pogledajte novi tizer za trejler.