Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze su do sada radili zajedno na pet filmova. Prvi u nizu je kostimirana drama „Gangs of New York“ iz 2002. godine. Poslednji, za sada, u nizu je biografski film „The Wolf of Wall Street“ iz 2013.

Zanimljivo je da svaka njihova nova saradnja bila gledanija od prethodne. Ovaj podatak pokazuje da publika ceni doprinos ovog dvojca sedmoj umetnosti.

Nedavno je objavljeno da će njihov novi zajednički film imati svoju premijeru u Kanu naredne godine, umesto planirane ove jeseni. Radi se o adaptaciji pod nazivom „Killers Of The Flower Moon“. Ovo odlaganje možda nije obradovalo fanove Dikaprija i Skorsezea, ali jedna nova vest u vezi njih dvojice sigurno jeste, piše The Playlist.

Naime, slavni glumac i režiser planiraju da rade na adaptaciji još jednog dela Dejvida Grena, autora romana „Killers Of The Flower Moon“.

U pitanju je knjiga „The Wager: A Tale Of Shipwreck, Mutiny, and Murder“. Radi se o preživeloj posadi britanskog broda koji se nasukao na pustom ostrvu blizu Patagoniji. U manjem plovilu „od štapa i kanapa“, oni su 1742. godine završili na obali Brazila, gde su ispričali svoju neverovatnu priču.

Do sada su ekranizovane već dve knjige Dejvida Grena. Džejms Grej je snimo „The Lost City of Z“ (2017) po istoimenoj knjizi, a godinu danas kasnije izašla je još jedna Grenova adaptacija, film „The Old Man & the Gun“, sa Robertom Redfordom u glavnoj ulozi. Tu su i dela poput „Pachinko” i „The Terror” koje je režirao Soo Hju. Takođe, tu je i adaptacija dela „The White Darkness” koja je u razvoju. Mini seriju radi Apple TV+, sa Tomom Hidlstonom u glavnoj ulozi.

Ako ste uživali u ova dva ostvarenja, sigurni smo da jedva čekate izlazak sledećeg filmskog projekat tima Dikaprio-Skorseze. U filmu „Killers Of The Flower Moon“ će glumiti i Robert De Niro, Džesi Plemons, Lili Gledstoun i Brendan Frejzer. Pretpostavljamo da će prijem prvog filma kod publike odrediti i sudbinu drugog filma. Držimo palčeve za sedmu kolaboraciju Dikaprija i Skorsezea.