Manifestacija „Dani argentinskog filma“ biće održana od 20. do 25. oktobra u Ustanovi kulture Parobrod u saradnji sa Ambasadom Argentine u Beogradu.

Četiri argentinska filma biće prikazana u bioskopu „Dragan Gaga Nikolić“ u okviru UK Parobrod.

Reviju „Dani argentinskog filma“ otvoriće u četvrtak, 20. oktobra film „Neočekivana ljubav“ (An Unexpected Love, 2018) reditelja Huana Vera, koji govori o samačkom životu dvoje ljudi posle 25 godina braka.

U petak, 21. oktobra biće prikazan film „Poslednji Elvis“ (The Last Elvis, 2012), reditelja Armanda Boa, koji je nagradila Argentinska filmska akademija.

Scenario filma pripoveda o imitatoru Elvisu kojeg će tragična nesreća prisiliti da ispita svoje prioritete.

Bejl je oduvek želeo da glumi jednog lika iz „Ratova zvezda“

U subotu, 22. oktobra na repertoaru je naslov „Devet kraljica“ (Nine Queens, 2000) reditelja Fabiana Bjelinskog.

Film govori o slučajnom susretu dva prevaranta koji odlučuju da preduzmu zajednički „posao“. Film je pre 22 godine bio nominovan za 28 nagrada, od kojih je osvojio 21.

Ponedeljak, 24. oktobar je rezervisan za film „Sin neveste“ (Son of the Bride, 2001). Film je nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji međunarodni film i dobitnik je 37 nagrada.

I poslednji dan, 25.10. biće projekcija ostvarenja „Chinese take-away“ (2011) u režiji Sebastijana Borenstajna, pobednika Filmskog festivala u Rimu.

Sve projekcije počinju u 20 časova, a ulaz je besplatan.