U Srbiji će jutro biti vedro i hladno, u većem delu zemlje sa slabim prizemnim mrazem. Pre podne u većem delu sunčano te se očekuju temperature do 23 stepena.

Prolazno umereno naoblačenje koje će do sredine dana zahvatiti severozapadne delove Srbije, posle podne i uveče premeštaće se preko ostalih krajeva i tek ponegde u brdsko-planinskim predelima usloviti slabu kratkotrajnu kišu.

Duvaće slab i umeren, na severu Vojvodine, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od -2 do 8, najviša od 19 do 23 stepena.

I u Beogradu jutro, a delom i pre podne sunčano. Sredinom dana i posle podne prolazno umereno naoblačenje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 8, najviša oko 20 stepeni.

U četvrtak se ne očekuje jutarnji mraz, ali će dnevna temperatura biti malo niža, od 17 do 21 stepen. U većini mesta će biti sunčano, a umerena oblačnost očekuje se još samo ujutro u brdsko-planinskim predelima.

Jutro u petak biće hladnije, mestimično uz maglu i mraz i minimalnu temperaturu od 2 do 6 stepeni. Dnevna temperatura će ipak biti u porastu uz sunčano pre podne i malu do umerenu oblačnost u drugom delu dana. U košavskom području će duvati umeren i jak jugoistočni vetar.

Od subote do 26. oktobra očekuje se porast jutarnjih i dnevnih temperatura, pa će maksimalne vrednosti ponovo dostići 25 stepeni. U većini mesta će se zadržati suvo uz promenljivu oblačnost.