Tinejdžerska srca slomljena su širom sveta dok K-pop zvezde BTS pokušavaju da započnu solo karijere.

Jedan od članova benda opisao je razdvajanje kao „pauzu“. Međutim, portparol je osporio ovu tvrdnju, koji je rekao da će „ostati aktivni u različitim formatima“. Južnokorejski bend BTS najavio je pauzu kako bi omogućio svojim članovima da rade na solo projektima.

Vest je stigla za manje od nedelju dana nakon što je grupa objavila svoj najnoviji album „Proof“. Govoreći tokom tradicionalne večere kojom se proslavlja osnivanje benda, reper RM je opisao gorući problem.

– Problem nastaje zbog idolizacije K-pop članova, što vam ne ostavlja prostor za razvoj. Morate da nastavite da pravite muziku i da radite nešto – ispričao je RM.

Prema izveštaju u Deadline-u, ostali članovi benda su insistirali da se bend ne razdvaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BTS official (@bts.bighitofficial)

– Trebalo bi da provedemo neko vreme odvojeno da naučimo kako da ponovo budemo jedno. Nadam se da ovo ne vidite kao negativnu stvar, već kao zdrav plan. BTS će na taj način postati jači – rekao je reper Džej Houp.

Glavni vokal Jimin je dodao da sada počinju da razmišljaju o tome kako žele da ih fanovi pamte. Reper Suga je takođe demantovao informacije o raspadu benda. 

– Da malo pojasnimo, oni nisu na pauzi. Međutim, biće potrebno vreme da istraže neke solo projekte u ovom trenutku. Takođe će morati da ostanu aktivni u različitim formatima – rekao je njihov potparol.

RM, Jimin, Džej Houp, Suga, Jungkook, V i Jin osnovali su bend 2010. godine. Bend je debitovao tri godine kasnije, postajući svetske senzacije. Obeležile su ih pesme kao što su „Dinamite“, „Boy With Luv“ i „Butter“.

Prošle godine, BTS su bili prvi azijski bend koji je osvojio nagradu za izvođača godine na Američkim muzičkim nagradama. Čak su se i sastali sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom u maju kako bi razgovarali o zločinima iz mržnje usmerenim na Azijate.