U beogradskom lokalu Dorćol Platz organizuje se Festival čokolade. Održava se od 21. do 23. oktobra. Najslađi festival ugostiće čak dvadeset izlagača čokolade, a očekuje se umnogome veći broj ljubitelja istih.

Organizatori ovog veoma primamljivog festivala kažu da je upravo čokolada ta čarobna poslastica, koja naš život čini lepšim i slađim.

festival-cokolade-dorcol-platz-2022
Foto: Pexels

Takođe, podiže raspoloženje, asocira na deljenje i sve one najslađe životne trenutke koje zauvek pamtimo. Stoga, podatak da prosečna osoba tokom svog života pojede čak 160 kilograma čokolade nije iznenađujuć.

Čokolada se topi čim je stavimo na jezik. Upravo taj momenat utiče i na lučenje endorfina, hormona sreće, koje naše telo proizvodi i tokom poljupca. Prema tome, zaljubljenost u čokoladu je u potpunosti opravdana.

Festival čokolade je za sve zaljubljenike pripremio pregršt različitih ukusa omiljene poslasite koje dolaza sa skoro svih strana sveta. Tradicionalni čokoladni festival tokom petka, subote i nedelje održaće se u periodu od 10 do 22 časova.

Džejms Veb snimio najbolje fotke Stubova stvaranja

Takođe, ulaznice se kupuju na licu mesta i to po sledećim cenama:

  • deca do 7 god. besplatno
  • 100 din. – deca (7-14god)
  • 200 din. – odrasli
  • 400 din. – porodična (koliko god članova da porodica broji)