Glumica Džulija Roberts otkrila je da su pokojni Martin Luter King Mlađi i njegova supruga Koreta Skot King platili bolnički račun za njeno rođenje. Tada njeni roditelji nisu bili u mogućnosti.

U razgovoru sa Gejl King, zvezda filma Erin Brockovich objasnila je da su se njeni roditelji sprijateljili s Kingsima dok su živeli u Atlanti i vodili pozorišnu trupu, piše Page Six.

– Jednog dana Koreta je nazvala moju majku i pitala je da li njena deca mogu da se upišu u školu. Bilo im je teško da pronađu mesto koje bi ih primilo – rekla je Roberts, govoreći o segregaciji 1960-ih.

– Moja mama je rekla: „Naravno, dođi“. Tako su se svi jednostavno sprijateljili i pomogli nam da izađemo iz nevolje.

Ranije je objavljeno da je član Kju Kluks Klana digao u vazduh auto tokom jedne od predstava Beti i Voltera Robertsa. To je bio odgovor na to što je njegova ćerka Jolanda dobila ulogu u kojoj je morala da poljubi glumca bele puti.

Čuveni novinar nazvao je odluku roditelja Džulije Roberts „nesvakidašnjom“. Ljudi u to vreme nisu pojmili da „mala crna deca komuniciraju s malom belom decom u školi glume“.

No, vratimo se junakinji filma „Ticket to Paradise“. Ona je proslavila svoj 55. rođendan u petak, podelivši selfi na kojem ispija šolju kafe uz ružičasto-zlatne balone.

– Osećam ljubav i magiju na svoj 55. rođendan! Moja šoljica se prelila – napisala je u opisu fotografije na Instagramu.

Ranije ovog meseca, umetnica se osvrnula na život sa svojim suprugom Danijem Moderom i njihovom decom, bliznancima (17) i sinom (15).

– Život koji sam izgradila sa svojim mužem [i] život koji smo izgradili s našom decom, to je najbolja stvar. Trijumfalni povratak kući na kraju dana – rekla je Džulija.