Defected Records producent i DJ Mighty Mouse preminuo je u svom domu u Španiji. Producent kuće i diskoteke, pod pravim imenom Metju Vord, iznenada je preminuo „u snu“ od aneurizme, navodi se u saopštenju Defected Records.

– Užasnuti smo što potvrđujemo da je Metju Vord zvani Mighty Mouse iznenada preminuo prošlog četvrtka u svom domu u Španiji. Svi smo izgubljeni bez njegovog ogromnog prisustva i talenta, naše misli su sa njegovom partnerkom, Elen, i njegovom mamom Džudi, kao i sa njegovom širom porodicom i mnogim, mnogim prijateljima i obožavaocima – rekli su.

Mighty Mouse je bio aktivan kao muzičar od 2000-ih. Njegova pesma „The Spirit“ iz 2019. je prethodno proglašena za „Najpopularniju stvar na svetu“na BBC radiju 1. On je redovno nastupao na popularnoj seriji događaja Defected Glitterbook, piše MixMag Adria.

Još jedna njegova pesma „Midnight Mouse (Revised)“ – obrada ABBA-ine pesme „Gimme! Gimmie! Gimme!“, postala je kultni klasik nakon što ga je francuski DJ Folamour svirao tokom svog Boiler Room seta na FLI Open Air Festivalu 2019.

Vord je bio aktivan DJ i producent do svoje smrti, podelivši remiks pesme Ridney & Inaia Day „Like You“ ranije ovog meseca.

– Imam novi remiks (na svim platformama). Puna prava podrška i odlično prolazi u klubu – napisao je na Instagramu.

Takođe je imao zakazane nastupe u The Lofts u Njukaslu, KSOIO u Londonu i Nitsa u Barseloni.