Tek nedavno smo saznali ko će glumiti princa Vilijama i Kejt Midlton u petoj sezoni serije „Kruna“. Ipak, zbog smrti kraljice Elizabete II Netfliks će pauzirati snimanje šeste sezone.

Serija „Kruna“ Pitera Morgana temelji se na životu, karijeri i ostavštini kraljice (96), koja je služila Britaniji dugih 70 godina. Ona je njen najdugovečniji monarh u istoriji. Elizabeta Druga je umrla u četvrtak u svom dvorcu Balmoral u Škotskoj.

– „Kruna“ je ljubavno pismo njoj. Za sada nemam šta da dodam, samo ćutnju i poštovanje. Očekujem i da ćemo prekinuti snimanje iz poštovanja na neko vreme – rekao je Morgan nakon što je Bakingemska palata objavila kraljičinu smrt.

Peta sezona serije trebalo bi da izađe na Netfliksu u novembru. Reditelj „Krune“ Stiven Daldri je još pre nekoliko godina rekao da će se, ako se serija bude još prikazivala kad kraljica umre, prekinuti na neko vreme.

– Niko od nas ne zna kad će to vreme doći. Bilo bi ispravno i prikladno pokazati poštovanje kraljici. To bi jednostavno bila počast i znak poštovanja. Ona je globalna figura i to je ono što bi trebalo da učinimo. Ona je izvanredna žena i ljudi će biti uznemireni – rekao je Daldri za Deadline još 2016. godine.

Glumice Kler Foj, Olivija Kolman i Imelda Stonton dobile su priliku da igraju kraljicu Elizabetu Drugu u seriji, u različitim fazama njenog života.