U Srbiji danas promenljivo oblačno i relativno toplo, u većini predela i uz duže sunčane periode, dok se tek ponegde očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće umeren do pojačan, povremeno i jak jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura od 8 do 16°C, maksimalna dnevna od 24 do 28°C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i relativno toplo, uz duže sunčane periode. Duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 26°C.

U Srbiji u petak umereno oblačno i veoma toplo. Veoma toplo biće i u subotu, ali tokom dana uz naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u petak i u subotu biće od 24 do 30°C.

Nedelja donosi svežije i promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a jak jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na istoku Srbije. U ponedeljak suvo, ali još svežije, maksimalna temperatura od 16 do 20°C.

U Beogradu u petak umereno oblačno i veoma toplo. Veoma toplo biće i u subotu, ali tokom dana uz naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura u petak i u subotu biće do 28°C. U nedelju svežije i promenljivo oblačno, a jak jugozapadni vetar biće u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura do 22°C. U ponedeljak suvo, ali još svežije, maksimalna temperatura do 18°C.