Izložba „Make me feel green again“ biće otvorena 24. avgusta u 19 satiu Galeriji Doma omladine Beograda (DOB).

Nova postavka je koncipirana kao iskustvo koje pruža atmosferu oaze unutar galerijskog prostora. Cilj je da preispita pozicije transhumanizma i ekologije, gde se povezuje plastično, organsko, digitalno i materijalno. Uspostavljene su veze između ličnog i javnog, komercijalnog i alternativnog.

Projekat predstavlja svet trave, zabave, nepodnošljive lakoće postojanja, čiste sreće, sirovog zadovoljstva.

Umetnici Nevena Ostojić i Marko Obradović u svojim radovima ispituju sentimentalnost i romantizaciju rajskog pejzaža i idealnog života, uzurpiran savremenim motivima hiperprodukcije i intervencijama čoveka.

Mlada autorka Nevena Ostojić (24) je vizuelna umetnica iz Beograda, koja je završila master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti (FLU), bavi se temama urbanizacije i transhumanizma kroz sliku, video i audio instalacije.

Imala je samostalne izložbe u Galeriji Tvrđava na Kalemegdanu 2018. i 2019. godine, osvojila je nagradu 2020. na 20.

Bijenalu studentske grafike u organizaciji Studentskog grada, Kulturni centar. Takođe izlagala je na grupnim postavkama „Biti prisutan“ u Paviljonu Cvijete Zuzorić na Kalemegdanu (2021) i nedavno – „Masterpieces“ (Galerija U10, Beograd, 2022) i „Paleta mladih“ (Kulturni centar Vrbas, 2022).

Marko Obradović (24) je vizuelni umetnik iz Beograda, završio je master studije slikarstva na FLU u Beogradu. Kroz svoju praksu se najčešće bavi figuracijom putem slike, video formata, skulpture i fotografije.

Do sada je imao dve samostalne izložbe – „Autohoror“ (Ostavinska galerija, Beograd, 2021) i „Chain of Command“ u galeriji „De Bouwput“ u Amsterdamu (Holandija, 2022).

Izložba „Make me feel green again“ moći će da se pogleda do 4. septembra.

Galerija DOB radi od utorka do subote od 12h do 21 sat, nedeljom od 12h do 18h. Ponedeljkom je zatvorena.