Karl Koks će objaviti novi album „Electronic Generations“, prvi posle više od decenije. Izdavanje albuma je zakazano za 16. septembar, nakon 2011. kada je objavljen album „All Roads Lead To The Dancefloor“.

Legendarni tehno producent kaže da je album inspirisan publikom koju je „terao“ na ples tokom godina.

– Osećam se veoma srećnim što imam priliku da podelim ovaj album. Kao živi umetnik i DJ imam priliku da nastupam širom sveta i da vidim ljude koji uživaju u zajedničkom iskustvu i plesu. Spojio sam sve elemente koje sam naučio gledajući ljude. Dodao sam svoj zvuk i pokušao da prenesem istinsko iskustvo elektronske muzike – rekao je Koks.

Svetlost dana je ugledao i novi Koksov singl sa albuma „Electronic Generations“, u saradnji sa koleginicom Nikole Moudaber. Traka „How It Makes You Feel“ je zadivljujuća navala acid hausa sa žestinom prepoznatljivog Koksovog šarma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carl Cox (@carlcoxofficial)

– U današnjem mračnom tehnu želeo sam da stvorim nešto zabavnije. Originalna pesma je prilično laka za uživanje i veoma živahna. Ali sa ovom novom verzijom, Nikol je napravila nešto veoma mračno i uvrnuto. To je sada veoma epski tehno. Morate da ga svirate od početka do kraja da biste stekli potpuno iskustvo. Odvodi vas na putovanje koje postaje sve jače i jače sa svim svojim obrtima – rekao je Karl Koks o novom singlu.

– Nikol je genije. Ona je u stanju da prihvati moj originalni koncept koji možda i nije u potpunosti pesma koji bi ona napravila, ali voli izazov i visoko je postavila letvicu i išla ka njoj. Mislim da je uradila divan posao.

Karl Koks – lista sa albuma „Electronic Generations“

1) Electronic Generations (El Rancho Mix)
2) How It Makes You Feel
3) Our Time Will Come
4) Heads Up
5) Toys Out Of The Pram
6) Bring It Back
7) Deep Space X
8) Lokma
9) Keep The Pressure On
10) Get After It
11) Line Lock
12) World Gone Mad
13) Speed Trials On Acid
14) Move The Crowd
15) Apollo Beings
16) See The Sun Rising
17) Electronic Generations Reprise