Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Srbiji jutro biti hladno. U toku dana sunčano i toplo, do 24 stepena.

Vetar u većem delu slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od 1 na jugu i jugoistoku Srbije do 12 stepeni na jugu Banata. Najviša od 20 do 24 stepena.

U Beogradu će sutra biti sunčano uz umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 8 do 11 stepeni, a najviša oko 23 stepena.

Do 24. oktobra očekuju se hladna jutra, van košavskog područja sa kratkotrajnom maglom i minimalnom temperaturom od -2 do sedam stepeni, mestimično uz slab prizemni mraz. Pponegde se očekuje i slab mraz na dva metra visine. U Vojvodini i Podunavlju će usled umerenog jugoistočnog vetra jutarnje temperature biti više – od 7 do 12 stepeni.

U toku dana do srede pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnim vrednostima od 21 do 25 stepeni.

U sredu posle podne i uveče prolazno umereno naoblačenje, koje će usloviti pad temperature. Tek ponegde se u brdsko-planinskim predelima očekuje slaba kratkotrajna kiša.

U četvrtak hladnije sa najvišom temperaturom od 15 do 19 stepeni, a slaba, kratkotrajna kiša očekuje se još ujutro i pre podne ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od petka temperatura ponovo u porastu, a narednog vikenda prolazno naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu i lokalne pljuskove, uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području.