U Srbiji danas umereno do pretežno oblačno i osetno svežije sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Očekuju se i obilnije padavine, a u južnim, centralnim i istočnim predelima biće uslova i za grmljavinske oluje.

U severnoj polovini Srbije duvaće slab severni vetar, u ostalim predelima umeren do jak jugozapadni. Posle podne i uveče u svim predelima vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni. Minimalna jutarnja temperatura od 13 do 17°C, maksimalna dnevna od 15°C na severu Vojvodine do 27°C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu danas oblačno sa kišom i pljuskovima. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar, posle podne u pojačanju. Minimalna jutarnja temperatura 14°C, maksimalna dnevna 18°C.

U Srbiji u nedelju nakon kišovitog jutra, tokom dana razvedravanje, pa se posle podne očekuje pretežno sunčano. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 16 do 20°C. U ponedeljak sa severa prolazno naoblačenje, ponegde sa slabom kišom. Maksimalna temperatura od 17 do 21°C. Potom se u nastavku sedmice očekuje promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, a maksimalna temperatura biće uglavnom od 15 do 20°C.

U Beogradu u nedelju nakon kišovitog jutra, tokom dana razvedravanje, pa se posle podne očekuje pretežno sunčano. Duvaće jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 18°C. U ponedeljak prolazno naoblačenje. Potom se u nastavku sedmice očekuje promenljivo oblačno, uz uslove za slabu kišu, a maksimalna temperatura biće do 18°C.