U „Dva i po muškarca“ bio je Džejk Harper. Klinac koji živi sa ocem i stricem i deo je najzabavnije humorističke serije na svetu. Angus Džons je nekada bio najplaćenija TV dečija zvezda. Sada ima 28 godina, a 2012. godine rešio je da napusti šou.

Sasvim se odvojio od tog dela svog života, a seriju koja ga je proslavila naziva „prljavštinom“. Kako je objasnio, sve što je promovisao ne poklapa se danas sa njegovim verskim načelima. Pozvao je svoje verne fanove da ne gledaju seriju.

– Glumio sam u toj seriji, ali sada više ne želim da budem deo nje. Molim vas, prestanite da je gledate i puniti glavu smećem. Da znate kakve posledice ima za vaš mozak, verujte da biste odmah prestali da je gledate – izjavio je za strane medije poznati glumac koji danas izgleda neprepoznatljivo.

Kako je i sam rekao, pokušao je da svoju slavu iskoristi za nešto veće. To je da obožavaocima prenese svoja verska ubeđenja i da ih pripremi na drugi dolazak Isusa Hrista.

Porodični prijatelj je jednom prilikom rekao da se mladi glumac priklonio crkvi jer nije želeo da završi kao Čarli Šin. Sveštenik Kristofer Hadson iz hrišćanske službe „Forerunner Chronicle“ izjavio je za Dejli Mejl, da nije pokušao da „ispere mozak“ zvezdi, kako je sumnjala njegova majka Keri.

Na vrhuncu svoje karijere Džons je godinama bio najplaćenija dečija televizijska zvezda. Dobijao je 300.000 dolara nedeljno za svoj angažman.

Iako se danas nada povratku u glumačke vode, želi da mu se to dogodi pod određenim uslovima, tačnije samo ako je sve u skladu s hrišćanskim verovanjima koja sledi.