Pevačica Keli Klarkson i reprer Snup Dog biće voditelji Takmičenja za pesmu Amerike, nastalog po uzoru na Evroviziju.

Ovaj festival prikazivaće se na američkoj mreži NBC. Početak je najavljen za mart, a veliko finale predviđeno za 9. maj. Na njemu će učestvovati izvođači, solisti, dueti ili grupe iz svih pedeset američkih saveznih država, s područja glavnog grada Vašingtona i iz pet pridruženih američkih teritorija.

Snup Dog

youtube/printscreen

 

– Čast mi je što ću voditi Takmičenje za pesmu Amerike sa svojom “sestricom” Keli Klarkson – izjavio je Snup Dog u pisanoj izjavi za medije.

 

Keli Klarkson

youtube/printscreen

Keli Klarkson je bila pobednica prvog izdanja Američkog idola 2002. godine, koja se razvila u jednu od najuspešnijih američkih pevačica, s dva Gremija i milionima prodatih albuma.

– Velika sam zaljubljenica u koncept Evrovizije i oduševljena sam što taj muzički fenomen dolazi u Ameriku. Uzbuđena sam što ću raditi sa Snupom i ne mogu da dočekam da vidim svaku državu i teritoriju predstavljenu svojim izvođačem – rekla je pevačica.

– Evrovizija je jedan od najvećih televizijskih događaja u svetu. Zamislite da je muzika olimpijski sport i da se takmičari iz celog sveta okupe na takmičenju za zlatnu medalju. To je Evrovizija – rekao je producent “Amerovizije” Anders Lenhof u saopštenju.

“Takmičenje za pesmu Amerike je takmičenje koje će se prikazivati na televiziji, a ne takmičenje stvoreno samo kako bi postalo televizijski šou. Biće otvoreno za sve muzičare, nezavisno jesu li amateri ili već imaju ugovor s izdavačkom kućom. Niko nije isključen”, dodao je.

Leave a Reply