Od kad postoje, a ima ih vekovima, tonici su bili formula za čišćenje lica, a danas su moderniji, sa brojnim benefitima za negu i lepotu lica i svakog tipa kože. Oni su oduvek bili korisni za kožu koja ima problema s aknama. Razlikuju se u zavisnosti od vaših potreba: protiv bora, fleka, bubuljica, za suvu i masnu kožu.

Neki od njih u sebi mogu da imaju sastojake poput retinola, vitamina C, cinka (koji je borac protiv akni). Osnovnih prednost je ta da koži vraća pH balans, a ujedno služi i kao čistač, pa ga zato obavezno valja uvrstiti među vodeće proizvode za negu.

nega lica

pixabay

 

Danas mnoge kozmetičke kuće predlažu svoje tonike kako bi dopunili svakodnevni ritual nege. Naime, nakon toga dokazano je da koža kremu bolje upija, jer će biti superčista. Multifunkcionalne formule praktične su i za osetljivu kožu, na koju nije preporučljivo nanositi previše slojeva proizvoda da se ne bi previše opteretila. Međutim, u ponudi su i oni za određeni tip lica, zato dobro obratite pažnju šta piše na ambalaži kad ga kupujete. I za kraj ovo dobro zapamtite: čišćenje je baza lepe kože, a tonik joj daje i hidrataciju i pomaže u ublažavanju procesa starenja, čemu svaka žena teži.

PROCEDURA 

1. Oprati sredstvom za umivanje kože koje vam odgovara (gel, pena…) i nežno ga posušiti tapkanjem peškirom ili papirnim ubrusom.

2. Nakon toga na čist tupfer treba staviti količinu tonika koja će svuda ravnomerno, kada njome prelazite po licu, ostaviti svežinu i vlažan trag.

3. Sada je vreme da nanesete jutarnju ili večernju kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Leave a Reply